About
Inspanningstest

Inspanningstest

Om effectief te kunnen trainen is het van belang om je hartslag- en/of je vermogenszones te weten. Om deze zones te bepalen kun je bij 3SL-Sports een inspanningstest doen op een Wattbike of op de loopband. Ook is het mogelijk om een combinatietest te doen.
Onder onze begeleiding voer je een test uit en aan de hand van de resultaten worden je zones bepaald. Na afloop krijg je de resultaten toegestuurd, zodat je hiermee gelijk aan de slag kan. Tevens ontvang je een persoonlijk advies.
Er is keuze uit een lactaattest of een VO2 max test.
Aanmelden of het stellen van vragen kan via het contactformulier.

Lactaattest

Tijdens een lactaattest wordt door het afnemen van kleine bloeddruppeltjes (in je oorlel) je aerobe en anaerobe omslagpunt bepaald. Aan de hand van deze waarden worden jouw trainingszones bepaald. Zo heb je inzicht in je hartslag- en vermogenszones en heb je inzichtelijk op welke intensiteit je een duurtraining of juist een intervaltraining moet uitvoeren.
De duur van de test is in zijn geheel 60 tot 75 minuten, dit bestaat uit een warming-up, de test, een cooling-down en een nabespreking. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je verdere instructies.
De kosten bedragen 99 euro.

VO2 max test

VO2 max is de maximale hoeveelheid zuurstof die het lichaam per minuut kan opnemen. Dit geeft een belangrijk inzicht in je conditie en hiernaast kunnen we aan de hand van deze waarde jouw omslagpunten bepalen en trainingszones berekenen.
Om jouw VO2 max te kunnen bepalen wordt met behulp van een gezichtsmasker je uitademingslucht geanalyseerd. Tijdens de test gaat het vermogen op de fiets of de snelheid op de loopband iedere drie minuten een stapje omhoog.
Na deze test heb je dus inzicht in je hartslag- en vermogenszones en heb je inzichtelijk op welke intensiteit je een duurtraining of juist een intervaltraining moet uitvoeren.
De duur van de test is in zijn geheel 45 tot 60 minuten. Dit bestaat uit een warming-up, de test, een cooling-down en een nabespreking. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je verdere instructies.
De kosten bedragen 99 euro.

Combinatietest of de Wattbike en de loopband

Om specifiek je hartslagzones voor hardlopen én voor het fietsen te bepalen is het ook mogelijk om een combinatietest te doen. Dit is mogelijk voor zowel de lactaattest als de VO2 max test. Tussen de fietstest en de looptest zit een half uur pauze.
De kosten bedragen 189 euro.

Inspanningstest

Meer informatie of een afspraak maken? Vul het contactformulier in.

About